Σκοπός της Ομάδας ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Η Ομάδα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020. Προέκυψε από την κοινή πεποίθηση για την ανάγκη υποστήριξης των συμπολιτών μας οι οποίοι δίνουν τον αγώνα τους με την νεοπλασματική νόσο, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Αποτελείται από εννέα μέλη προερχόμενα από την περιοχή της Κερατέας, με αγάπη για τον συνάνθρωπο και επιθυμία να συνεισφέρουν εθελοντικά σε όσους έρχονται σε επαφή με την νόσο. Απαρτίζεται από μέλη τα οποία είτε έχουν νοσήσει είτε έχουν έρθει σε επαφή με την νόσο στο ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Πρώτος στόχος της Ομάδας είναι η εκπαίδευση των μελών της. Η ομάδα συγκαλείται κάθε 15 ημέρες για πέντε μήνες σε σταθερή ημέρα και ώρα. Οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να εξοικειωθούν στις ομαδικές διεργασίες. Μπορούν να μοιραστούν προβληματισμούς και δυσκολίες, να δώσουν ιδέες και λύσεις, να συνδεθούν και να δουλέψουν πάνω στην οργάνωση και την δημιουργία του Συλλόγου ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.

Επιπροσθέτως, εκπαιδεύονται βιωματικά πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές με βάση τις αρχές της ψυχοεκπαίδευσης έτσι ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες και εφόδια τα οποία θα μπορούν να παρέχουν σε άτομα τα οποία ζητήσουν βοήθεια. Στον παρόντα χρόνο οι συναντήσεις διενεργούνται διαδικτυακά (λόγω της πανδημίας COVID-19) από εθελόντρια ψυχολόγο (Παρασκευή Μεϊντάνη, Ψυχολόγος Msc, Ψυχοθεραπεύτρια, Ομαδική Αναλύτρια, Υπ. Ομαδικής Ψυχοθεραπείας 251 ΓΝΑ / Ψυχιατρική Κλινική), η οποία αποτελεί και μέλος της Ομάδας.

Απώτερος σκοπός της Ομάδας είναι η δημιουργία Συλλόγου για την πρόληψη του Καρκίνου, την Ενημέρωση και Στήριξη Καρκινοπαθών και του οικείου περιβάλλοντός τους. Πιστεύουμε ότι η τοπική κοινωνία της Κερατέας, αλλά και όλης της Λαυρεωτικής, διαθέτει τα ψυχικά αλλά και τα υλικά αποθέματα να συνδράμει τους συμπολίτες της στον τομέα της πρόληψης, αλλά και να στηρίξει ηθικά και πρακτικά όσους δίνουν αυτή τη στιγμή την μάχη τους με τον καρκίνο. Απευθύνουμε πρόσκληση σε όσους μοιράζονται το όραμά μας να ενταχθούν στην ομάδα μας προκειμένου να αποκτηθεί η απαιτούμενη γνώση για την επίτευξη του σκοπού της.

Οι εκπαιδευόμενοι, αλλά και όσοι εθελοντές επιθυμούν να προσφέρουν στον σκοπό της Ομάδας μας, θα αποτελέσουν και τον πυρήνα για τη δημιουργία Συλλόγου.

Ο καρκίνος είναι μια ΜΑΧΗ.
Ας σταθούμε πλάι σε αυτούς που τη δίνουν.

Με εκτίμηση
Η Ομάδα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

Αγγελή Μαρία, Αλεξίου Νίκη, Γεωργίου Αλέξανδρος, Γεωργίου Κωνσταντίνος, Κιμπιζή Μάγδα, Λιάπη Ματίνα, Μεϊντάνη Παρασκευή, Τσούκα Ξανθή, Πάλλη Βάλια

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6937778240 (10 -12 π.μ.) / 6932901554 (6-8 μ.μ.)
Email: noiazomai@gmail.com
Facebook: /omada.noiazomai